Sport/Voetbal
1341706575
Voetbal

Wie de beruchte 75 miljoen wil betalen, komt bedrogen uit

’Transfer Erling Haaland moet 300 miljoen euro kosten’

Ook Erling Haaland lijkt onder de indruk van het bedrag.

Ook Erling Haaland lijkt onder de indruk van het bedrag.

DORTMUND - Waar speelt Erling Haaland volgend seizoen? Het is een vraag die de voetbalwereld al maandenlang bezighoudt. Bij Real Madrid, bij FC Barcelona, Bayern München misschien, Manchester City mogelijk of toch PSG? Wie het ook wordt, het gaat een duur zaakje worden.

Ook Erling Haaland lijkt onder de indruk van het bedrag.

Ook Erling Haaland lijkt onder de indruk van het bedrag.

De Noorse superspits heeft in zijn contract bij Borussia Dortmund een afkoopclausule van 75 miljoen euro staan. Die wordt volgende zomer actief en dus maakt zowat elke Europese topclub zich op voor een bod op Haaland, dit seizoen alweer goed voor 19 doelpunten in 16 wedstrijden.

Maar volgens L’Equipe zal de totale kostprijs van Haaland niet in de buurt komen van het bedrag van zijn afkoopclausule. Integendeel, de Franse sportkrant beweert dat clubs best een budget van zo’n 300 miljoen euro opzij mogen zetten, om kans te maken op het Noorse wonderkind.

Jaarsalaris van 30 tot 35 miljoen

Dortmund zou momenteel alles in het werk aan het stellen zijn om Haaland nog wat langer in Duitsland te houden. Er zou een jaarsalaris van 16 miljoen euro op tafel liggen, waarbij de 21-jarige spits met voorsprong de beste betaalde voetballer van de club zou worden. Maar Haaland aast op een vertrek en BVB verwacht een antwoord tegen eind februari.

Volgens L’Equipe zou de Noor een jaarsalaris van 30 tot 35 miljoen euro willen, gekoppeld aan een contract van zes seizoenen. Naast de transfersom van 75 miljoen euro zouden manager Mino Raiola en vader Alf-Inge Haaland allebei commissies van 20 miljoen euro willen. Wat een aanval op de diensten van Haaland een stuk moeilijker maakt voor veel clubs. Wordt vervolgd...

Bron: Het Nieuwsblad/L’Equipe