Nieuws/Sport
1342170
Sport

Bosz wil niks weten van kritiek op conditie spelers

Peter Bosz

Peter Bosz

Na de aanvankelijke lof voor de attractieve wijze waarop hij Borussia Dortmund laat spelen, wordt Peter Bosz inmiddels zwaar bekritiseerd in Duitsland. 

Peter Bosz

Peter Bosz

De kritiek spitst zich toe op de starheid waarmee hij vasthoudt aan zijn aanvallende systeem ondanks de problemen die met name zijn verdedigers ermee hebben. Ook de fysieke opbouw van zijn ploeg is onderwerp van kritiek. Borussia Dortmund stort opvallend vaak in na rust en in Duitsland wordt betwijfeld of Bosz zijn ploeg conditioneel goed genoeg heeft geprepareerd.

"Dat is te eenvoudig”, counterde Bosz. "Aan het begin van het seizoen, toen we fysiek nog niet zo ver waren als nu, hebben we het wel negentig minuten volgehouden. We hebben veel goals gemaakt in de slotfase en laten zien dat we conditioneel goed waren."

Schalke 04

"Wat ik wel zie bij ons team is dat de teleurstelling bij een tegenslag erg groot is. Dat mag niet gebeuren. Bij een tegenslag moeten we het hoofd omhoog houden en verder gaan”, aldus Bosz, die zaterdag met Schalke 04 een tegenstander treft, die de wind in de zeilen heeft.

Waar Schalke na zeven duels tegen een achterstand van negen punten op Borussia Dortmund aankeek, is dat inmiddels omgebogen in een voorsprong van drie punten op de aartsrivaal.

Schalke 04 is onder trainer Domenico Tedesco al zes duels ongeslagen. In deze wedstrijdenreeks pakte in de Bundesliga alleen Bayern München meer punten dan de Königsblauen.