Sport/Autosport
134220525
Autosport

Eíndelijk wint Sainz na 150 Formule 1-races: ’Weet niet wat ik moet zeggen’

Carlos Sainz dolblij op het podium.

Carlos Sainz dolblij op het podium.

SILVERSTONE - Carlos Sainz noemde zijn eerste zege ooit in de Formule 1 „fantastisch.” „Ik weet verder niet wat ik moet zeggen. Na 150 races haal ik eindelijk mijn eerste zege in een grand prix. In een Ferrari en op Silverstone. Het is een bijzondere dag”, zei de Spanjaard kort na zijn winst in de Grote Prijs van Groot-Brittannië.

Carlos Sainz dolblij op het podium.

Carlos Sainz dolblij op het podium.

Sainz startte de race ook al voor het eerst van poleposition, maar het zag er lang niet naar uit dat hij die pole ook zou verzilveren. Max Verstappen was sneller tot aan het moment dat de Nederlandse wereldkampioen schade kreeg aan zijn auto en snelheid inleverde. Ook Sainz’ teamgenoot Charles Leclerc was eigenlijk sneller. Halverwege de race gaf de Spanjaard zelfs zonder morren de leiding over aan de Monegask.

Een safetycar op tien ronden voor het einde bood Sainz de kans om snel een pitstop te maken en verse banden te nemen. Na de herstart bleek dat een gouden greep, want Leclerc was niet naar binnen gegaan en kon op zijn versleten banden weinig anders doen dan de snellere Sainz voorbij laten gaan. „En Lewis Hamilton had deze race ook kunnen winnen, begreep ik. Het was een moeilijke race, had in het begin weinig balans, maar die safetycar gaf mij plotseling de kans toch nog voor de overwinning te gaan en die kans heb ik gegrepen.”