Sport/Voetbal
134307997
Voetbal

Toulouse wint stilgelegd duel mede dankzij Nederlanders

Stijn Spierings (L) viert zijn goal.

Stijn Spierings (L) viert zijn goal.

TOULOUSE - Stijn Spierings, Zakaria Aboukhlal en Branco van den Boomen hebben Toulouse aan een overwinning op Montpellier geholpen in de Franse Ligue 1.

Stijn Spierings (L) viert zijn goal.

Stijn Spierings (L) viert zijn goal.

Oud-AZ'ers Spierings en Aboukhlal waren trefzeker, Van den Boomen zorgde voor twee assists bij de 4-2-zege. De wedstrijd werd een kwartier stilgelegd doordat er traangas tegen supporters werd ingezet.

Toulouse kwam nog wel op een vroege achterstand, maar Spierings bracht de thuisploeg al snel op gelijke hoogte. Aboukhlal zorgde op aangeven van Van den Boomen voor de voorsprong, waarna de oud-speler van onder meer De Graafschap ook de aangever was bij de 3-1 van Fares Chaibi. Aboukhlal verzorgde het voorbereidende werk bij de vierde treffer van Toulouse vroeg in de tweede helft.

Middenmoot

Hierna werd de wedstrijd stilgelegd. Na de hervatting, rond de 60e minuut, scoorde Montpellier nog.

Ook Thijs Dallinga stond in de basis bij Toulouse, maar de spits kwam niet tot een doelpunt of assist. De club uit Zuid-Frankrijk staat na negen wedstrijden in de middenmoot van de Ligue 1.

Bosz onderuit in Frankrijk

Peter Bosz heeft met Olympique Lyon ook verloren van RC Lens. De verrassende nummer 4 van de Ligue 1 was in eigen stadion te sterk door een late benutte strafschop van Florian Sotoca: 1-0. Lyon heeft nu zijn laatste vier wedstrijden verloren.

Lyon staat na negen wedstrijden zevende met 13 punten. Het nog ongeslagen Lens heeft 21 punten, koploper Paris Saint-Germain 25.