Sport/Voetbal
1343247056
Voetbal

Arsenal-aanvoerder clasht met fans

Granit Xhaka zoekt de confrontatie met de fans.

Granit Xhaka zoekt de confrontatie met de fans.

Arsenal-aanvoerder Granit Xhaka lijkt het helemaal te hebben verbruid bij de fans van de Engelse topclub. De 27-jarige Zwitser clashte zondag tijdens het thuisduel met Crystal Palace met de eigen aanhang.

Granit Xhaka zoekt de confrontatie met de fans.

Granit Xhaka zoekt de confrontatie met de fans.

Er leek in het Emirates Stadium aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor Arsenal. Binnen negen minuten stond de ploeg van trainer Unai Emery dankzij treffers van Sokratis en David Luiz op een 2-0 voorsprong. Zeven minuten na rust stond het na doelpunten van Luka Milivojevic en Jordan Ayew echter 2-2.

Trainer Unai Emery slachtofferde daarop Xhaka, die in de zestigste minuut na een matig optreden naar de kant gehaald. In plaats van de naar de kant te rennen om zijn ploeg zoveel mogelijk tijd te geven om nog een treffer te forceren, liep de voetballer rustig richting de zijlijn. Na het pijnlijke gejuich om zijn wissel, steeg nu een massaal boegeroep op vanaf de tribunes. Xhaka reageerde furieus, daagde de fans uit, vloekte en tierde en trok vervolgens zijn shirt uit, om vervolgens direct de kleedkamer op te zoeken.

Direct gingen binnen supporterskringen geluiden op om Xhaka het aanvoerderschap te ontnemen. Het loopt dit seizoen sowieso nog niet zo lekker bij Arsenal. The Gunners hebben na tien speelronden al een achterstand van twaalf punten op koploper Liverpool.