Sport/Autosport
1343800454
Autosport

Acht auto’s missen zelfde bocht: Nederlander eindigt ónder andere wagen

VIDEO Nyck de Vries betrokken bij bizarre Formule E-crash

Een bizarre crash in Seoul.

Een bizarre crash in Seoul.

De Formule E-race in Seoul is met een rode vlag stilgelegd, nadat acht (!) auto’s uit dezelfde bocht vlogen. Nyck de Vries schoof met zijn bolide zelfs ónder de Nissan van Sebastien Buemi.

Een bizarre crash in Seoul.

Een bizarre crash in Seoul.

De crash gebeurde in de snelle bocht voor de finish, in de eerste ronde al. Norman Nato vloog als eerste uit de bocht, waarna Buemi snel volgde. De Vries vloog vervolgens eerst tegen de achterkant van Buemi aan, om onder diens wagen te eindigen.

De Nederlander vertelde over de boardradio dat hij oké was. Wel duurde het minutenlang voordat de Nissan - die dus bovenop zijn wagen lag - verwijderd kon worden. Ook Dan Ticktum, Oliver Askew, Oliver Turvey, Andre Lotterer en Nick Cassidy misten de bocht.

Bekijk hieronder de beelden:

„Helaas was mijn race in de eerste ronde al voorbij”, aldus De Vries. „Gelukkig heeft de halo me beschermd. Het belangrijkste is dat iedereen in orde is.”

Na de mega-crash werd de race voor drie kwartier stilgelegd. Na de onderbreking reed Mitch Evans naar de winst. De Nieuw-Zeelander verkleinde in het WK-klassement zijn achterstand op Stoffel Vandoorne, de Belgische teamgenoot van De Vries, tot 21 punten. Vandoorne eindigde als vijfde.

Zondag staat in Seoul de slotrace van het seizoen op het programma. Vorig jaar pakte De Vries de wereldtitel in de Formule E. De Nederlander staat nu op de negende plaats in het klassement, twee plekken achter Robin Frijns. De Limburger eindigde zaterdag op de achtste plaats in Seoul.