Sport/Autosport
1344658687
Autosport

’Dat is niet goed voor het kampioenschap’

Mercedes-teambaas Toto Wolff baalt van ’spectaculaire’ tweede plek Max Verstappen

Max Verstappen met Lewis Hamilton op het podium

Max Verstappen met Lewis Hamilton op het podium

SOTSJI - Bij Mercedes hadden ze er afgelopen weekeinde op gerekend om flink wat punten uit te lopen op Max Verstappen, maar niets bleek minder waar. Teambaas Toto Wolff baalde ondanks de 100e Formule 1-overwinning van Lewis Hamilton dan ook enigszins.

Max Verstappen met Lewis Hamilton op het podium

Max Verstappen met Lewis Hamilton op het podium

Verstappen wist in Sotsji ondanks een dubbele gridstraf nog een tweede plaats uit de brand te slepen. Wolff was uiteraard blij met de overwinning van Hamilton, maar had toch gehoopt dat ze de kloof met titelrivaal Verstappen verder hadden kunnen uitbreiden.

„In zekere zin halen we niet het maximale uit onze puntenscore, dat was zondag niet anders. Ik denk dat de kwalificatie allesbepalend was”, vertelde de Oostenrijkse teambaas.

Niet goed voor kampioenschap

„Valtteri die terugkwam na een gridstraf waarvan we wisten dat het moeilijk was, en uiteindelijk eindigden we met een eerste en vijfde plaats. Dat is heel goed, daar bestaat geen twijfel over. Maar Max reed zich op een spectaculaire wijze naar voren en dat is niet goed voor het kampioenschap.”

Toto Wolff

Toto Wolff

Met dat laatste doelt hij natuurlijk op de titelstrijd vanuit het perspectief van Mercedes, voor de gemiddelde Formule 1-fan kon er zich uiteraard geen beter scenario voltrekken.

Agressief zijn

Maar Wolff is ondertussen wel gepokt en gemazeld als het op de strijd om de wereldtitel aankomt en vertelt dat zijn team met dit ’elan’ verder moet gaan, met de nodige dosis agressiviteit.

„In een notendop: we moeten gewoon doorgaan met echt agressief te zijn in hoe we dit seizoen benaderen, niet defensief zijn, maar gewoon vooruit gaan, om veel punten te scoren. Want noch wij, noch de anderen zijn op dit moment echt goed in het maximaliseren van de punten.”

Luister de nieuwe aflevering van de Formule 1-podcast hier, hieronder, of via je eigen, favoriete podcast app, zoals Apple Podcasts, Google Podcasts en Spotify: