Sport/Wielrennen
1348386393
Wielrennen

Richard Carapaz wint Ronde van Zwitserland, Gino Mäder slotrit

Richard Carapaz, de eindwinnaar

Richard Carapaz, de eindwinnaar

ANDERMATT - Richard Carapaz heeft de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Ecuadoraan van Ineos Grenadiers hield stand in de laatste bergetappe van 159,5 kilometer met start en finish in Andermatt.

Richard Carapaz, de eindwinnaar

Richard Carapaz, de eindwinnaar

De laatste rit werd gewonnen door de Zwitser Gino Mäder, die medevluchter Michael Woods uit Canada in de sprint klopte.

In het algemeen klassement bleef Carapaz de Colombiaan Rigoberto Uran 17 seconden voor. Uran probeerde op de beklimming van de Gotthardpas enkele keren aan te vallen, maar kon de kopman van Ineos niet losrijden. Woods plaatste wel een geslaagde demarrage en kreeg later gezelschap van Mäder. De Zwitser van Bahrain Victorious was in Andermatt de snelste in de sprint. De groep met Carapaz en Uran volgde op 9 seconden.

Sam Oomen kwam op 46 seconden binnen als twaalfde. De Tilburger van Jumbo-Visma eindigde als achtste in het algemeen klassement.

Wiebes wint Flanders Diamond Tour

Lorena Wiebes heeft de zevende editie van de Flanders Diamond Tour op haar naam geschreven. De sprintster van Team DSM was na 136,6 kilometer de snelste in de sprint in het Belgische Nijlen. Ze klopte de Italiaanse Chiara Consonni en haar landgenote Amber van der Hulst.

Voor de 22-jarige wielrenster is het de zevende zege in 2021. Ze won vorige week ook al Dwars door de Westhoek in België en eerder dit seizoen de Scheldeprijs. Wiebes won de Flanders Diamond Tour ook al in 2019.