Sport/Voetbal
1350337479
Voetbal

Formaliteiten Ajax en Franse club nog niet rond

Dolberg mondeling akkoord met Nice

Kasper Dolberg tijdens een training van Ajax.

Kasper Dolberg tijdens een training van Ajax.

Van de basis naar de bank en vervolgens naar de tribune, het overkwam Kasper Dolberg bij Ajax eerder deze maand. Het traject wat Ajax-trainer Erik ten Hag uitstippelde speelde zich af van PAOK Saloniki uit naar FC Emmen thuis en PAOK Saloniki thuis op 13 augustus. Sindsdien is Dolberg niet meer in beeld voor de selectie van Ajax.

Kasper Dolberg tijdens een training van Ajax.

Kasper Dolberg tijdens een training van Ajax.

Bondscoach Åge Hareide van Denemarken behoudt nog wel volledig vertrouwen in de Deense spits en heeft Dolberg opgeroepen voor de nationale ploeg voor de EK-kwalificatieduels met Gribraltar en Georgië. Dolberg speelde tot dusver 205 minuten in drie duels voor Ajax. De geblesseerde Feyenoord-aanvaller Nicolai Jørgensen ontbreekt in de Deense selectie.

Inmiddels heeft Dolberg een mondeling akkoord bereikt met OGC Nice over een transfer naar de Ligue I. Alleen zijn de formaliteiten tussen Ajax en de Franse club nog niet rond over een transferbedrag van 20 miljoen euro.

Desondanks ligt het niet in de verwachting dat Ten Hag Dolberg als extra spits zal opnemen in zijn selectie voor de beslissende play-offwedstrijd morgen tegen APOEL Nicosia.