Sport/Voetbal
1350358408
Voetbal

Ajax met Kjell Scherpen en talent Devyne Rensch tegen FC Utrecht

Kjell Scherpen

Kjell Scherpen

AMSTERDAM - Doelman Kjell Scherpen en Devyne Rensch beginnen om 21.00 uur met Ajax aan het thuisduel met FC Utrecht in de tweede ronde van de KNVB-beker. Voor de keeper is het zijn debuut in de hoofdmacht en voor de 17-jarige verdediger zijn basisdebuut.

Kjell Scherpen

Kjell Scherpen

De derde keeper en de jonge verdediger mogen zich van trainer Erik ten Hag laten zien in de hoofdmacht.

Eerste doelman André Onana ontbreekt in de selectie. Tweede keeper Maarten Stekelenburg zit op de bank. Ajax mist ook Quincy Promes, Mohammed Kudus, David Neres, Noussair Mazraoui, Lassina Traoré, Sean Klaiber, Klaas-Jan Huntelaar, Brian Brobbey en Jurriën Timber. Zakaria Labyad is wel weer beschikbaar.

Ajax werd vorig seizoen door FC Utrecht uitgeschakeld in de halve finales van de KNVB-beker (2-0). De formatie uit Amsterdam was vorige maand tijdens een competitiewedstrijd in de Galgenwaard wel te sterk voor FC Utrecht (0-3).

Ook FC Utrecht is niet compleet. Trainer René Hake kan geen beroep doen op Adam Maher, Leon Guwara, Emil Bergström en Simon Gustafson.

Opstellingen:

Ajax: Scherpen; Rensch, Schuurs, Blind en Tagliafico; Klaassen, Álvarez en Gravenberch; Antony, Tadic en Labyad.

FC Utrecht: Paes; Van der Maarel, St. Jago, Hoogma en Warmerdam; Van de Streek, Van Overeem en Ramselaar; Kerk, Mahi en Elia.