Sport/Autosport
1352119332
Autosport

’Voormalig F1-baas Ecclestone (91) gearresteerd met wapen in koffer’

Bernie Ecclestone.

Bernie Ecclestone.

Bernie Ecclestone (91) is door de politie in Brazilië kortstondig opgepakt. De voormalig topman van de Formule 1 wilde vliegen vanaf Sao Paulo richting Zwitserland toen de politie op het vliegveld een wapen ontdekte in zijn koffer. Dit meldt onder andere Reuters.

Bernie Ecclestone.

Bernie Ecclestone.

Met zijn privéjet vanuit Brazilië (waar zijn vrouw vandaan komt) wilde hij dus richting het land waar hij woont (Zwitserland) reizen, maar in plaats daarvan werd hij kortstondig gearresteerd. Op het röntgenapparaat zag de douane ineens een wel heel bijzondere verschijning in zijn koffer: een 32. kaliber-pistool.

Ecclestone werd gearresteerd en meegenomen en hij gaf ook toe dat het wapen van hem was. Hij zou gezegd hebben dat hij ’niet wist dat die in zijn koffer lag’. Ook had hij geen geldige papieren bij zich voor het in bezit hebben van dit wapen. Overigens had dit pistool geen munitie en geen magazijn.

Toch werd hij niet veel later op borgtocht vrijgelaten en kon hij alsnog naar Zwitserland vliegen. De Britse ex-topman van de koningsklasse van de autosport zou het pistool ’vijf jaar geleden van een F1-monteur gekocht hebben’.