Sport/Voetbal
1352651472
Voetbal

The Reds missen drietal door corona

Romelu Lukaku niet in Chelsea-selectie voor topper tegen Liverpool na kritisch interview

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku

LONDEN - Romelu Lukaku zit niet in de selectie bij Chelsea voor de topper tegen Liverpool. Trainer Thomas Tuchel heeft hem uit de ploeg geweerd, als sanctie voor een interview dat eerder deze week verscheen.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku

„Het voorval werd te groot en zorgde voor te veel afleiding zo vlak voor de wedstrijd”, zei Tuchel vlak voor de aftrap. „Daarom besliste ik om de voorbereiding op deze topper te beschermen.”

„Natuurlijk hebben we elkaar gesproken, ook met de belangrijkste spelers, en nadien realiseerden we ons dat het te groot was geworden. Het was een moeilijke beslissing, maar het voelde aan als de enige juiste beslissing om hem vandaag uit de kern te laten.”

„Ik ben op dit moment niet gelukkig bij Chelsea”, „ik denk dat de trainer gekozen heeft om met een ander systeem te spelen” en „ik hoop oprecht dat ik op een dag naar Inter kan terugkeren.” Met die uitspraken in een eerder opgenomen interview met Sky Sports Italia haalde Lukaku zich deze week het ongenoegen van zijn coach op de hals. Tuchel vond dat de Rode Duivel onrust creëerde bij Chelsea. Hij zegt al twee maanden lang dat Lukaku niet helemaal wedstrijdfit is en kondigde aan dat hij de Belg op het matje zou roepen.

Nu zit Lukaku dus helemaal niet bij de selectie. Groot nieuws, want de recordaankoop Lukaku was niet alleen levensbelangrijk voor de Blues met twee goals in zijn laatste twee wedstrijden, de mannen van Tuchel spelen in de topper tegen Liverpool ook zo ongeveer hun laatste titeltroef uit. Verliezen ze die, dan lijkt leider Manchester City definitief gevlogen. De Citizens tellen op dit moment elf punten voorsprong met één wedstrijd meer gespeeld.

De voorbije week was het interview van Lukaku al één van de belangrijkste sportnieuwtjes in Engeland. Tabloids scoorden met artikels zoals „de scherpe tong die Lukaku al meermaals in de problemen bracht”, columnisten als Oliver Holt spraken hun steun uit voor de eerlijkheid van de Belg. De storm lijkt voorlopig nog niet te gaan liggen...

Ook Liverpool met coronabom in selectie

Bij Liverpool was het al bekend dat coach Jürgen Klopp niet aanwezig kon zijn door corona, waardoor zijn Nederlandse assistent Pepijn Lijnders zijn taken waarneemt. Liverpool zal het ook nog eens moeten doen zonder Alisson Becker, Joël Matip en Roberto Firmino door corona. Virgil van Dijk staat centraal achterin naast Ibrahima Konaté.

Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de Premier League