Sport/Tennis
1354904511
Tennis

Trainen met Novak Djokovic moet Andy Murray aan sneller rentree helpen

Andy Murray eerder dit jaar in actie in Ahoy.

Andy Murray eerder dit jaar in actie in Ahoy.

ROME - In een poging om zijn rentree te versnellen, gaat Andy Murray zondag de baan op voor een trainingssessie met Novak Djokovic. De voormalig nummer één van de wereld is al twee maanden niet meer in actie gekomen nadat hij zich met een liesblessure had teruggetrokken voor het ATP-toernooi in Miami.

Andy Murray eerder dit jaar in actie in Ahoy.

Andy Murray eerder dit jaar in actie in Ahoy.

Volgens de 33-jarige Murray heeft onderzoek aangetoond dat zijn blessure niet ernstig is. Hij reist daarom voor een trainingssessie af naar Rome, waar Djokovic en Diego Schwartzman meedoen aan de Italiaanse Open. „Zondag train ik in de ochtend met Diego en in de middag met Novak. Ik wil graag spelen tegen spelers van het hoogste niveau. Ik denk dat dit mij kan helpen om mijn spel sneller te verbeteren”, aldus Murray.

Na een operatie aan zijn heup maakte de Schot, die is afgezakt naar de 123e plek op de wereldranglijst, begin maart zijn opwachting bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Hij werd in Ahoy in de tweede ronde uitgeschakeld. Murray hoopt een wildcard voor de ATP-toernooien in Genève of Lyon te krijgen zodat hij wedstrijdritme op kan doen.

Vervolgens neemt de Schot deel aan de kwalificatie voor Roland Garros. Hij weet namelijk niet of hij een wildcard zal krijgen voor het belangrijkste gravel-toernooi dat op 30 mei begint, maar heeft er wel vertrouwen in dat hij op tijd fit zal zijn. „Het maakt mij ook niet uit als dat niet gebeurt. De organisatie moeten de wildcards geven aan wie ze zelf willen. Ik wacht het wel af”, aldus Murray.