Sport/Darts
1355090485
Darts

Raymond van Barneveld nog in wachtkamer voor felbegeerde PDC-Tourkaart

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

Darter Raymond van Barneveld is nog altijd niet zeker van zijn felbegeerde speelkaart voor dartsbond PDC.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld

De vijfvoudig wereldkampioen moest dinsdagmiddag opnieuw aan de bak in de finaleronde van de zogeheten Qualifying School. In het Duitse Niedernhausen ging Van Barneveld onderuit Stefan Bellmont. De Zwitser bleek met 6-5 te sterk voor de Haagse darter.

Van Barneveld strandde zondag in de achtste finales en bereikte maandag de laatste vier. Hij strijdt woensdag verder voor een terugkeer naar het hoogste dartsniveau.

Van Barneveld is begonnen aan zijn ’tweede’ dartscarrière. Hij nam ruim een jaar geleden afscheid van zijn favoriete sport, maar kwam in september terug op dat besluit.

De winnaars van de vier speeldagen van de finaleronde in Niedernhausen mogen komend seizoen aan de toernooien van de PDC deelnemen. Ook de acht beste darters over vier speelronden zijn dit jaar te zien op het hoogste niveau.

Luc Peters greep dinsdag net naast de dagwinst. De 28-jarige Nederlander verloor in de finale met 6-2 van Florian Hempel uit Duitsland. In de kwartfinales versloeg hij nog Benito van de Pas. Geert Nentjes uit Urk stelde maandag al een startbewijs voor de PDC veilig.