Nieuws/Sport
135605
Sport

Swansea blijft jagen op veilige plaats

Ontsnappen lijkt onmogelijk voor De Roon

Marten de Roon

Marten de Roon

Marten de Roon lijkt met Middlesbrough niet meer te kunnen ontsnappen aan degradatie uit de Premier League. De middenvelder ging met zijn club keihard onderuit bij Bournemouth: 4-0.

Marten de Roon

Marten de Roon

De Roon startte in de basis, maar haalde het rustsignaal niet. De oud-speler van SC Heerenveen viel na 38 minuten geblesseerd uit. Boro keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan. Die groeide in de tweede helft naar 4-0. Middlesbrough stond na twintig minuten al met tien man, nadat middenvelder Gaston Ramirez zijn tweede gele kaart had gekregen.

Hull City

De Roon en zijn ploeggenoten staan met nog vijf wedstrijden te gaan negen punten achter op de veilige zeventiende plaats. Daar staat nu Hull City, dat een uiterst knappe 2-0 zege boekte op het Watford van Daryl Janmaat. Door een rode kaart voor Oumar Niasse waren de Tigers na 25 minuten al in ondertal, maar vervolgens scoorde de ploeg van Marco Silva wel twee keer.

Leroy Fer moet na twintig minuten de strijd staken.

Leroy Fer moet na twintig minuten de strijd staken.

Swansea City staat achttiende, maar blijft Hull in de nek hijgen. Leroy Fer stond in de basis, maar moest na twintig minuten van het veld bij Swansea, dat met 2-0 van Stoke City won. Mike van der Hoorn viel na een uur in bij de Swans. Bruno Martins Indi en Erik Pieters speelden het hele duel bij Stoke.

Bekijk hier de stand in de Premier League.