Nieuws/Sport

'Dortmund stuurt spelers naar psycholoog'

Spelers van Dortmund krijgen psychische hulp

Spelers van Dortmund krijgen psychische hulp

AFP

Borussia Dortmund stuurt zijn spelers naar een psycholoog, meldt Bild.

Spelers van Dortmund krijgen psychische hulp

Spelers van Dortmund krijgen psychische hulp

AFP

Volgens het Duitse dagblad kampen de spelers met "posttraumatische problemen". In april van dit jaar vond er een aanslag plaats op de spelersbus van Dortmund voorafgaand aan de kwartfinale van de Champions League. Daarbij raakte de Spanjaard Marc Bartra zwaargewond. 

Clubdirecteur Hans-Joachim Watzke: "We moeten niet onderschatten dat zoiets ook maanden later gevolgen kan hebben. Ik heb met psychologen gesproken en die zegen dat het risico op psychische problemen zes, zeven maanden later extreem groot is."

Op 21 december begint het proces tegen de verdachte van de aanslag, de 28-jarige Sergej W.. Daarbij moet spelers van Dortmund als getuige optreden. 

Na een sterke start kreeg Dortmund met Peter Bosz aan het roer te maken met een enorme terugval. Sinds eind september won Bosz geen competitieduel meer. Tegen Schalke zag het er afgelopen zaterdag tot aan de rust goed uit, maar Dortmund gaf in de tweede helft een 4-0-voorsprong uit handen. 

Watzke: "We staan niet toe dat de aanslag als alibi wordt gebruikt, maar we hebben het wel over jonge mensen die iets zwaars hebben meegemaakt. Als je in een bus zit en er gaat een bom af dan heb je het gevoel dat dat een beslissend moment is. We moeten daarmee verantwoordelijk omgaan."

Bekijk meer van