Sport/Voetbal
1359238318
Voetbal

Wiegman test negatief en zit op de bank bij kwartfinale Engeland

Sarina Wiegman

Sarina Wiegman

BRIGHTON - Sarina Wiegman kan woensdag tijdens de kwartfinale van het EK voetbal voor vrouwen gewoon plaatsnemen op de trainersbank van Engeland. De Nederlandse bondscoach is hersteld van een coronabesmetting, meldt voetbalbond FA.

Sarina Wiegman

Sarina Wiegman

Wiegman miste vanwege een positieve coronatest de laatste groepswedstrijd van Engeland tegen Noord-Ierland (5-0 winst) en werd toen vervangen door haar landgenoot en assistent Arjan Veurink.

De voorbije dagen bekeek Wiegman met een mondkapje de trainingen van afstand.

Engeland neemt het woensdag vanaf 21.00 uur in de kwartfinale in Brighton op tegen Spanje.

Bondscoach Noorse voetbalsters weg na uitschakeling op EK

Bondscoach Martin Sjögren van de Noorse voetbalsters vertrekt na de uitschakeling van zijn ploeg op het EK voetbal. De 45-jarige Zweed, die nog een contract had tot en met het WK van 2023, en de Noorse voetbalbond hebben samen besloten dat zijn contract wordt beëindigd.

Noorwegen bleef steken in de groepsfase van het EK in Engeland. De Noorse voetbalsters wonnen maar een van hun drie groepswedstrijden, met 4-1 tegen Noord-Ierland. Vooral de 8-0-nederlaag tegen Engeland was pijnlijk. Na die blamage richtte de kritiek zich vooral op Sjögren.

„We zijn allemaal teleurgesteld over de prestaties op het EK deze zomer”, zei voorzitter Lise Klaveness van de Noorse voetbalbond. Ze benadrukte dat de verantwoordelijkheid niet bij individuen ligt en meldde dat de bond al op zoek is naar een vervanger.