Sport/Darts
1360201723
Darts

Michael van Gerwen onderuit in de Premier League Darts

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Milton Keynes - Michael van Gerwen slaagt er voorlopig niet in om een reeks overwinningen neer te zetten in de Premier League Darts. Donderdagavond leed hij zijn tweede nederlaag. De Welshmen Jonny Clayton was te sterk.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

De vijfvoudige kampioen ging tijdens de negende speelronde in Milton Keynes met 7-3 onderuit tegen Clayton. Van Gerwen bleef steken op een gemiddelde van 91.01 punten, tegen 100.25 voor Clayton.

Van Gerwen leed twee weken geleden zijn eerste nederlaag tegen de Engelsman James Wade (7-3). Met 11 punten staat de Brabander op de ranglijst nog wel in de bovenste regionen.

De Premier League begint na deze negende speelavond aan de tweede fase. Daaraan doen nog acht darters mee. De Britten Rob Cross en Glen Durrant, de winnaar van vorig jaar, zijn uitgeschakeld. Speeldata en de plaats van handeling zijn nog niet bekendgemaakt,

Van Gerwen begon deze tweede competitieweek met een zege tegen Durrant (7-3) en kwam dinsdag tegen de Schot Gary Anderson uit op 6-6. Woensdag versloeg hij de Portugees José de Sousa met 7-4.