Sport/Wielrennen
1363533078
Wielrennen

Nizzolo schrijft vijfde etappe Tour Down Under op zijn naam

VICTOR HARBOR - De Italiaan Giacomo Nizzolo heeft de vijfde etappe van de Tour Down Under gewonnen.

De 30-jarige sprinter van NTT, voorheen Dimension Data, versloeg na een rit over 149 kilometer van Glenelg naar Victor Harbor zijn landgenoot Simone Consonni en de Ier Sam Bennett in de massasprint. Dylan van Baarle passeerde als eerste Nederlander de streep; de renner van Ineos werd dertiende.

De zege van Nizzolo werd enthousiast begroet bij de Zuid-Afrikaanse ploeg, die in juni voor het laatst een WorldTour-race had gewonnen. Edvald Boasson Hagen won toen een rit in het Critérium du Dauphiné. Nizzolo zelf was in augustus nog succesvol in de Ronde van Burgos. Het was een van zijn drie zeges in het afgelopen door blessures verstoorde seizoen. „Ik heb eindelijk weer een goede winter zonder tegenslag gehad. Het gaat goed tot nu toe. Ik wist dat dit een etappe moest zijn die me ligt”, aldus een opgeluchte Nizzolo.

Bezorgd

Impey, de leider in het algemeen klassement, keek enigszins bezorgd vooruit naar de slotetappe. Zijn voorsprong op Richie Porte bedraagt slechts 2 seconden. „Ik weet niet of dat voldoende is”, verklaarde hij met het oog op de rit die met een klim naar Willunga Hill eindigt. Porte won daar al zes jaar op rij en er zijn bonificatieseconden te verdienen. Trek-Segafredo, de ploeg van Porte, zal onderweg proberen te verhinderen dat Impey opnieuw seconden kaapt bij een tussensprint.

Zondag is de laatste etappe. Impey won de afgelopen twee jaar al de Tour Down Under, Porte was telkens tweede.