Nieuws/Sport
1365359
Sport

Cillessen: ’Natuurlijk ga ik niet in Barcelona wonen'

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen verloochent zijn afkomst niet. "Ik woon in Casteldellfels, op twintig kilometer van Barcelona. Daar heb ik voor gekozen, omdat ik uit Groesbeek kom”, zegt de Nederlander.

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen

"In mijn Ajax-tijd ging ik al bewust niet in Amsterdam wonen, dus dan ga ik natuurlijk ook niet in Barcelona wonen. Het is om de drukte te vermijden. Als ik nu een avondje in Barcelona ga eten, krijg ik het al benauwd”, knipoogt de doelman.

"In Spanje hebben ze bijvoorbeeld een heel aparte manier van inparkeren. Daar tikken ze gewoon net zo lang de bumpers van de auto’s voor en achter zich aan tot ze er goed tussen kunnen. Dat heb ik geregeld gezien, maar gelukkig nog niet bij die auto van mij.”

Spaanse les

Bij de club voelt hij zich mede dankzij een andere ex-Ajacied wel thuis. "Het was fijn dat Luis Suarez bij FC Barcelona speelde, want hij ving me goed op door Nederlands te praten. Ik spreek redelijk goed Engels, maar daar kom je in onze selectie, met al die Spaanstaligen, niet ver mee. Daarom zit ik ook twee keer in de week op Spaanse les.”