Nieuws/Sport
1365369
Sport

Ajacied Sinkgraven: 'Richt me op volgend seizoen’

Daley Sinkgraven (r) in actie tegen De Dijk.

Daley Sinkgraven (r) in actie tegen De Dijk.

Ajax-trainer Marcel Keizer moet het de komende maanden zonder Daley Sinkgraven stellen. De knieblessure die de verdediger opliep, is ernstiger dan verwacht. Vandaag gaat hij al onder het mes.

Daley Sinkgraven (r) in actie tegen De Dijk.

Daley Sinkgraven (r) in actie tegen De Dijk.

Niet in Nederland, maar in Duitsland. ,,Ik ben nu in Augsburg”, zegt Sinkgraven. ,,Vaclav Cerny is hier geopereerd en Klaas-Jan Huntelaar heeft uit zijn Schalke 04-tijd ook goede ervaringen met dit ziekenhuis.”

Het is de derde keer dit jaar dat Sinkgraven met linkerknieklachten kampt. De ellende begon vorig seizoen in het thuisduel met Schalke 04. Daardoor miste hij de finale van de Europa League. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen ging het tegen Werder Bremen opnieuw mis en stomtoevallig was het ook de derde keer tegen een Duitse ploeg (Borussia Mönchengladbach) dat de Drent voor lange tijd afhaakte.

,,De verwachting is dat ik minimaal drie maanden nodig heb om terug te keren”, aldus Sinkgraven. ,,Maar ik richt me in principe op volgend seizoen. Alles wat eerder komt, is mooi meegenomen.”

Keizer heeft niet veel smaken over. Tegen Roda JC (5-1) speelde Maximilian Wöber linksback en Nick Viergever en Mitchell Dijks zijn de alternatieven. ,,Ik heb eerder al aangegeven dat wat mij betreft de komst van een opkomende linksback komende transferperiode prioriteit heeft”, zei Keizer zondag na het duel met Roda JC.