Nieuws/Sport
1365539
Sport

'Die signalen dat ik naar de uitgang word gewerkt, heb ik niet gekregen'

Cillessen bij Barça: 'Het is mijn ambitie om te blijven'

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen

Moe wordt Jasper Cillessen (28) ervan. Pakweg om de maand verschijnt er in de Spaanse media het bericht dat hij vanwege zijn reserverol weg wil bij FC Barcelona of – erger nog – dat de Europese voetbalgrootmacht van hem af wil.

Jasper Cillessen

Jasper Cillessen

„Er zijn hier zó veel sportkranten en die moeten ook worden gevuld”, lacht de Nederlander, die vanavond in het Copa del Rey-duel met Murcia het doel van FC Barcelona verdedigt.

Nadat de meeste spelers – met Lionel Messi voorop – de dag na de ’schande van Valencia’ al in hun (peperdure) Audi het schitterende trainingscomplex Ciutat Esportiva Joan Gamper zijn afgescheurd, neemt Cillessen alle tijd voor zijn bezoek uit Nederland. Op de tribune, in het Spaanse herfstzonnetje, benadrukt hij dat een transfer niet valt uit te sluiten.

„Ik ben hier nog niet klaar en sowieso geen voorstander van een wintertransfer. Maar het is heel simpel: als de club zegt dat ze me voor een mooi bedrag kunnen en willen verkopen, dan is dat zo. Die signalen dat ik naar de uitgang word gewerkt, heb ik niet gekregen. Sterker nog, de clubleiding en trainer zeggen zeer tevreden te zijn. Het is mijn ambitie om te blijven, omdat ik tot de zomer van 2021 onder contract sta en het nog steeds mijn doel is om te slagen in de wereldtop.”

Lees ook:

'Tegen Murcia mag ik weer' 'Natuurlijk ga ik niet in Barcelona wonen' - 'Kwaliteit leidend bij Oranje' Vriendin Cillessen mag wél alles keepen