Sport/Voetbal
1365684129
Voetbal

Feyenoord loopt ook averij op bij Heerenveen

Orkun Kokcu in duel met Rodney Kongolo

Orkun Kokcu in duel met Rodney Kongolo

HEERENVEEN - Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij sc Heerenveen niet weten te winnen. De ploeg van trainer Jaap Stam bleef steken op een gelijkspel (1-1).

Orkun Kokcu in duel met Rodney Kongolo

Orkun Kokcu in duel met Rodney Kongolo

De Rotterdammers hadden de eerste helft wel alle moeite met de Friezen. Heerenveen miste dan ook een unieke kans om in de eerste helft op voorsprong te komen. In de 13e minuut beging Eric Botteghin een overduidelijke overtreding binnen de zestienmeter. Leidsman Jochem Kamphuis wees naar de stip. Jens Odgaard zag zijn inzet echter gestopt worden door keeper Kenneth Vermeer.

De Friezen hadden in de openingsfase de betere kansen. Chidera Ejuke en Hicham Faik waren dicht bij de openingstreffer. Tegen het eind van de eerste helft trokken de Rotterdammers het initiatief naar zich toe. Voor het doelpunt van Berghuis waren Renato Tapia en Orkun Kökcü al in de buurt van een treffer.

Rick Karsdorp maakte zijn rentree bij Feyenoord. De rechtsachter is voor een jaar geleend van AS Roma. Leroy Fer ontbrak. Trainer Jaap Stam gaf de middenvelder, eveneens terug van weggeweest, na een zwaar programma even rust.

Het duel - dat over en weer ging zonder veel grote kansen - leek naar 0-0 met rust te gaan, maar Kamphuis floot in 45e minuut voor nog een penalty. Nu voor Feyenoord. Botteghin kopte een corner op de hand van Sherel Floranus en de scheidsrechter vond dit genoeg voor een strafschop. Steven Berghuis had hier geen moeite mee: 0-1.

Berghuis eiste ook in het matige tweede deel een belangrijke rol op. Zo haalde hij in de 65e minuut een schot van Ejuke van de doellijn, waarmee hij de gelijkmaker voorkwam. Even later scoorde Berghuis bijna zijn tweede, maar dat werd voorkomen door de Heerenveense keeper Warner Hahn.

Lang leek de westrijd dan ook nipt in het voordeel van Feyenoord uit te vallen, maar een zondagsschot van Ibrahim Dresevic in de 80e minuut - van pakweg 40 meter - vloog pardoes achter Vermeer: 1-1. Beide teams kwamen vervolgens niet meer tot scoren.

Feyenoord heeft na twee duels al twee keer gelijkgespeeld. Vorige week wist de ploeg van trainer Stam al niet te winnen van stadsgenoot Sparta. Heerenveen heeft na de eerdere winst op Heracles vier punten na twee duels.