Sport/Wielrennen
1366144385
Wielrennen

Dylan Groenewegen overtuigend naar ritzege in Ronde van Emiraten

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen heeft de vierde etappe van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten gewonnen. De wielrenner van Jumbo-Visma was de snelste in de massasprint van een rit over 173 kilometer met start en aankomst in Dubai.

Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen

Groenewegen klopte de Colombiaan Fernando Gaviria. Pascal Ackermann, de winnaar van de eerste etappe, moest genoegen nemen met de derde plaats. Groenewegen vierde zijn derde zege van het seizoen. De Amsterdammer won ook al twee ritten in de Ronde van Valencia.

De Australiër Will Clark en zijn Servische medevluchter Veljko Stojnic kleurden de vierde etappe met een lange ontsnapping. Clark bleef alleen over maar werd ruim 7 kilometer voor de finish achterhaald door het peloton, dat werd aangevoerd door de ploegen met de beste sprinters.

Adam Yates blijft in de leiderstrui. De Engelse coureur van Mitchelton-Scott maakte indruk in de derde etappe. Hij kwam alleen boven op de top van Jebel Hafeet, een berg van 10,8 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6 procent.

De Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten eindigt zaterdag met een vlakke rit met start en finish in Dubai.