Sport/Autosport
137082344
Autosport

Ricciardo neemt het op voor ex-teamgenoot

Kwakkelende Vettel ontkent rampscenario

Het zit Sebastian Vettel dit seizoen op zijn zachtst gezegd niet mee. De viervoudig wereldkampioen won nog geen race, staat slechts vijfde in de WK-stand en wordt als klap op de vuurpijl overvleugeld door zijn Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Scuderia.

onze Telesportredactie

Toch weigert de 32-jarige Duitser bij de pakken neer te zitten. „Helaas hoort dit soort dingen bij het leven en bij racen”, aldus Vettel in Singapore. „Natuurlijk is dit niet het niveau waarop ik wil presteren, maar dit overkomt iedereen wel eens. Het is zeker niet fantastisch, maar uiteindelijk is het ook geen ramp.”

Daniel Ricciardo, die in 2014 bij Red Bull een duo vormde met Vettel, nam het op voor zijn oud-teamgenoot. „Sebastian zit in een vergelijkbare situatie als in 2014, toen kende hij ook een moeilijk seizoen. Maar in 2015 won hij namens Ferrari direct de tweede race van het seizoen. Dat laat zien dat hij de benodigde kwaliteiten bezit om terug te slaan.”

Daniel Ricciardo rijdt tegenwoordig voor Renault.

Daniel Ricciardo rijdt tegenwoordig voor Renault.

Ricciardo weet bovendien dat het tij snel kan keren. „Eén race kan alles veranderen. In het verleden is Sebastian altijd sterk geweest in Singapore. Dit zou wel eens zíjn weekeinde kunnen worden. In deze sport spelen veel factoren een rol, zeker als je in de top meedraait. Dan gaat het niet alleen meer om talent, maar ook om hoe je met druk om kan gaan en hoe je je buiten de baan voelt. Je talent verlies je echter niet zomaar. Of Seb nog steeds snel is? Zeker. Hij heeft gewoon dat ene goede weekeinde nodig, dat hem weer op juiste spoor zet.”

Toch lijkt het Marina Bay Street Circuit in Singapore, met zijn vele bochten, niet het ideale circuit voor Vettel en zijn Ferrari. De Italiaanse bolide is dit seizoen dankzij de krachtige motor vooral sterk op banen met veel lange rechte stukken. WK-leider Lewis Hamilton van Mercedes verwacht in de Aziatische metropool vooral veel van Red Bull Racing.