Nieuws/Sport
1371110
Sport

Recordinternational El Ghannouti bij Oranje

Jamal El Ghannouti

Jamal El Ghannouti

Jamal El Ghannouti is door bondscoach Max Tjaden opgeroepen voor de komende twee oefeninterlands van de Nederlandse zaalvoetballers tegen Roemenië.

Jamal El Ghannouti

Jamal El Ghannouti

De speler van zvv 't Knooppunt kan daarmee nog steviger aan kop komen te staan van de lijst van Nederlandse zaalvoetballers met de meeste interlands.

El Ghannouti speelde eerder in november, tijdens de Futsal Week Autumn Cup in Kroatië, zijn 121e interland. Daarmee passeerde hij Samir Makhoukhi, die 120 keer voor Oranje uitkwam. El Ghannouti wordt zondag in Rotterdam voorafgaand aan het eerste oefenduel met de Roemenen gehuldigd. Een dag later spelen Nederland en Roemenië weer tegen elkaar, dan in Den Haag. Roemenië heeft zich geplaatst voor het Europees kampioenschap van volgend jaar in Slovenië.

El Ghannouti debuteerde op 28 oktober 2005 in en tegen Portugal (4-1). De verdediger maakte deel uit van de selectie die in 2014 aan het Europees kampioenschap zaalvoetbal in België deelnam. In december 2016 werd hij benoemd tot bondsridder van de KNVB.