Sport/Voetbal
1371353211
Voetbal

Wonderkind Mason Greenwood doet het weer voor Manchester United

Mason Greenwood blijft scoren.

Mason Greenwood blijft scoren.

Manchester United houdt uitzicht op een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer zegevierde donderdag eenvoudig op bezoek bij Aston Villa: 0-3. Met nog vier duels te gaan is de achterstand van United op nummer Leicester een punt, Chelsea heeft twee punten meer dan The Reds.

Mason Greenwood blijft scoren.

Mason Greenwood blijft scoren.

United kwam in de 27e minuut op voorsprong door een benutte (discutabele) penalty van Bruno Fernandes. Op slag van rust produceerde het pas 18-jarige supertalent Mason Greenwood de tweede treffer. In de 58e minuut zorgde de Franse wereldkampioen Paul Pogba voor de derde goal van United.

Greenwood scoorde voor het derde Premier League-duel op een rij. Dat lukte in het verleden slechts drie spelers van achttien jaar of jonger, onder wie Michael Owen in het shirt van de huidige kampioen Liverpool.

Bij Aston Villa stond voormalig Ajacied Anwar El-Ghazi in de basis. El-Ghazi werd na een uur voetbal gewisseld. Aston Villa staat achttiende en moet vrezen voor degradatie. De achterstand op de veilige vijftiende plek van Watford is