Sport/Voetbal
1371645163
Voetbal

PEC wint degradatiekraker tegen Fortuna

Iliass Bel Hassani viert feest.

Iliass Bel Hassani viert feest.

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft de degradatiezone verlaten door thuis met 3-1 te winnen van Fortuna Sittard. Voor PEC, dat het thuisduel was begonnen als de nummer 16, was het pas de vierde zege van het seizoen.

Iliass Bel Hassani viert feest.

Iliass Bel Hassani viert feest.

Mustafa Saymak bracht PEC al snel aan de leiding en Iliass Bel Hassani verdubbelde de voorsprong halverwege de tweede helft. Pas in de 89e minuut kwam Fortuna via Vitalie Damascan terug tot 2-1, maar de zege van PEC kwam in de levendige slotfase niet meer in gevaar. In blessuretijd maakte invaller Lennart Thy er 3-1 van.

Beide clubs eindigden het duel met tien man. Bij Fortuna werd Amadou Ciss vlak voor rust met rood weggestuurd wegens een natrappende beweging, na een uur mocht Reza Ghoochannejhad inrukken wegens een grove overtreding. De rode kaarten werden pas gegeven na het raadplegen van de VAR.

De wedstrijd werd kort voor het doelpunt van Saymak voor een paar minuten stilgelegd, omdat er vuurwerk op het veld terecht was gekomen. Beide ploegen werden daarom door scheidsrechter Joey Kooij teruggestuurd naar de kleedkamers.

Bij PEC kreeg de Duitse keeper Michael Zetterer van trainer John Stegeman de voorkeur boven Xavier Mous, die tijdens de beginfase van het seizoen de eerste keeper was. Bram van Polen maakte bij de Zwollenaren zijn rentree na een schouderblessure.