Sport/Darts
1372622812
Darts

’Vrouwelijke dartsensatie Sherrock seksistisch bejegend’

Fallon Sherrock

Fallon Sherrock

Fallon Sherrock, de vrouwelijke sensatie van het afgelopen WK darts, deed zaterdag mee aan het Promi Darts-evenement in Duitsland. Samen met voormalig voetballer Luca Toni. Toch zal ze waarschijnlijk niet met een goed gevoel terugkijken op het demotoernooi.

Fallon Sherrock

Fallon Sherrock

Volgens de Duitse site Sport1 zou Sherrock seksistisch bejegend zijn door een groepje Duitse ’fans’. Die zouden ’ausziehen’ geroepen hebben, oftewel ’uitkleden’. Dat is niet voor het eerst volgens Sherrock. Onlangs vertelde dat ze dat ze voorheen van seksistische opmerkingen vaker last heeft gehad.

Ze toonde in ieder geval weinig uiterlijk vertoon op het podium. Sterker nog, ze gooide niet lang daarna de 1e 180’er van de avond. Een ’high five’ van medespeler Toni viel haar vervolgens ten deel. De meerderheid van de aanwezige fans juichte de 25-jarige Engelse echter net zo hard toe als wereldkampioen Peter Wright en dartslegende Phil Taylor.

Eerder deze maand werd Sherrock een ware sensatie op het WK darts in Londen, toen ze de eerste vrouw werd die een wedstrijd op het wereldkampioenschap wist te winnen. Na haar zege op haar jonge landgenoot Ted Evetts (3-2) volgde een nog grotere stunt, toen Sherrock met Mensur Suljovic ook de nummer 11 van de plaatsingslijst uitschakelde (3-1).

Uiteindelijk werd ze pas in de derde gestopt door Chris Dobey, de nummer 22 van de plaatsingslijst: 4-2. Die prestatie leverde haar onder meer een uitnodiging op voor de World Series of Darts.