Sport/Tennis
1372918560
Tennis

Nederlandse goed genoeg in openingsronde

Winnende start Bertens in Oostenrijk

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Kiki Bertens heeft de eerste horde genomen op zoek naar een sterk eindresultaat in Linz.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Bij het WTA-toernooi in Oostenrijk zegevierde de Nederlandse topspeelster in de eerste ronde over Misaki Doi. Bertens versloeg de qualifier uit Japan met 6-4 en 7-5.

Bertens is in Linz op zoek naar een heel goed resultaat. Bertens is de nummer negen in de Race tot Shenzhen. De eerste acht speelsters plaatsen zich rechtstreeks voor het eindejaarstoernooi van de WTA. Serena Williams is de nummer acht op de jaarranking. De Amerikaanse tennislegende komt in ieder geval tot Shenzhen niet meer in actie. Zes speelsters zijn al zeker van een plek bij de WTA Finals.

Bertens treft donderdag in de tweede ronde Alison Van Uytvanck. Die Belgische tennisster kwam ze nog nooit tegen op het hoogste WTA-niveau. Tegen Doi kwam Bertens bij vlagen te passief voor de dag, maar bleek ze op de belangrijke momenten simpelweg beter.

Bertens tankte afgelopen week vertrouwen na een tot dan teleurstellend verlopen Aziatische Tour. In Peking bereikte ze de halve finales. Ondanks een wedstrijdpunt ging ze onderuit tegen wereldranglijstaanvoerster Ashleigh Barty.

Bertens is met haar vriend Remko de Rijke in Linz. In Azië werd ze begeleid door Elise Tamaëla, die volgende week in Moskou in haar spelersbox zal zitten. Het is nog de vraag of coach Raemon Sluiter bij een eventuele deelname van Bertens aan de WTA Finals erbij zal zijn. Na goed overleg nam het tweetal onlangs een break.

„In het enkelspel heb ik het hier nooit zo goed gedaan, wel in het dubbelspel. Het is tijd voor een titel hier in het enkelspel”, sprak Bertens na afloop op de baan. In 2016 en 2018 won de geboren Wateringse het dubbelspel in Linz. Beide keren aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson.