Nieuws/Sport
1373582
Sport

Depay te kijk gezet door laagvlieger

Memphis Depay

Memphis Depay

Memphis Depay heeft een onverwachte thuisnederlaag niet kunnen voorkomen voor Olympique Lyon. De Franse topclub liet zich verrassen door laagvlieger Lille OSC:1-2.

Memphis Depay

Memphis Depay

Lille, dat aantrad zonder de geblesseerde Anwar El Ghazi, had pas twaalf punten uit veertien duels verzameld. Lyon verloor op zijn beurt juist nog maar een duel en dat was tegen titelfavoriet Paris Saint-Germain (2-0).

Tegen Lille ging het echter mis voor de formatie van trainer Bruno Genesio, die een basisplaats inruimde voor Depay en Kenny Tete op de bank hield. Thiago Mendes opende na een fraaie actie de score na 21 minuten. Mariano Diaz trok de stand tien minuten voor rust nog wel gelijk, maar Ezequiel Ponce zorgde er vervolgens voor dat Lille met een voorsprong de kleedkamer opzocht (1-2).

In de tweede helft verzuimde Nabil Fekir om Lyon opnieuw op gelijke hoogte te schieten. De spelmaker miste een strafschop. Omdat ook Olympique Marseille wel won bij FC Metz (0-3) is die ploeg nu tweede achter koploper PSG. Lyon is derde, met negen punten minder dan de Parijzenaars.