Sport

Gelijke tred Vitesse en Feyenoord

Door Van onze Telesportredactie

Navarone Foor in duel met Tonny Vilhena

Navarone Foor in duel met Tonny Vilhena

Hollandse Hoogte

Feyenoord en Vitesse gaan dit seizoen opvallend gelijk op. Beide teams hebben na dertien duels 22 punten, waarbij het doelsaldo van het Vitesse van trainer Henk Fraser iets beter is. In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen gaven beide teams elkaar ook al geen duimbreed toe. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal stond er na negentig minuten 1-1 op het scorebord, waarna Feyenoord won door de strafschoppen beter te nemen.

Navarone Foor in duel met Tonny Vilhena

Navarone Foor in duel met Tonny Vilhena

Hollandse Hoogte

Vitesse-trainer Henk Fraser vindt het iedere keer weer een belevenis om in De Kuip een wedstrijd mee te maken. "Het is een uitdaging om daar punten te pakken. Feyenoord blijft speciaal in De Kuip. Als je trainer wordt, kun je meer waardering opbrengen voor verschillende clubs, maar Feyenoord blijft gezien de entourage iets aparts. Dat heeft niks te maken met mijn verleden bij Feyenoord."

"Het is het stadion dat het meest de Engelse voetbalsfeer uitademt. Feyenoord wordt altijd geweldig gesteund door het publiek. Ik weet niet hoe intimiderend dat kan zijn voor onze jonge spelers. Ik heb er met ADO Den Haag wel eens gewonnen. Het zou machtig mooi zijn om dat nu met Vitesse weer te doen. En we hebben een ploeg die dat kan. Dat hebben we eerder dit seizoen al tegen Ajax laten zien."