Sport/Voetbal
1376381755
Voetbal

Ongeslagen oefenreeks ten einde: FC Utrecht verliest van Venezia

Simon Gustafson scoorde twee keer tegen Venezia.

Simon Gustafson scoorde twee keer tegen Venezia.

AMSTERDAM - FC Utrecht heeft op de valreep de ongeslagen status in de oefencampagne verspeeld. Nadat de A-keuze van dit moment eerder op de dag met 2-0 de uitwedstrijd tegen VfL Bochum had gewonnen, ging de B-keuze in Stadion Galgenwaard met 3-2 onderuit tegen het Italiaanse Venezia. De winnende goal viel vlak voor tijd vanaf de strafschopstip. Het betekende de eerste nederlaag van FC Utrecht in deze seizoensvoorbereiding. Van de tien voorgaande duels er zeven gewonnen en drie gelijkgespeeld.

Simon Gustafson scoorde twee keer tegen Venezia.

Simon Gustafson scoorde twee keer tegen Venezia.

De Utrechters wonnen eerder van KV Mechelen (7-2), AA Gent (3-0), Club Brugge (4-2), Beerschot (2-1), Volos (6-2), Bayer Leverkusen (5-1) en VfL Bochum (2-0). Behalve tegen Venezia speelde FC Utrecht ook tegen Royal Antwerp FC (2-2), Anderlecht (1-1) en Zulte-Waregem (0-0) gelijk.

De in allerijl uit Bochum overgekomen René Hake zag dat FC Utrecht op voorsprong kwam door een goal van Simon Gustafson. De Zweed, een erkende penaltyspecialist, benutte een zelf verdiende strafschop. Door een ketser van doelman Eric Oelschlägel bij een vrije trap van Mattia Aramu en een snel uitgevoerde counter en door Francesco Forte bekroonde counter werd FC Utrecht voor rust al op een 2-1 achterstand gezet.

In de tweede helft wist FC Utrecht vanaf de strafschopstip langszij te komen na hands van Ottar Magnus Karlsson op een inzet van Joris van Overeem. Specialist Gustafson was opnieuw foutloos: 2-2. FC Utrecht leek daarmee de ongeslagen status van de oefencampagne te hebben veiliggesteld, maar vlak voor tijd ging het alsnog mis. Venezia kwam met 3-2 voor na een door Benaissa Benamar veroorzaakte strafschop, die werd benut door Francesco di Mariano.