Sport/Autosport
1376895473
Autosport

’Hij heeft meer dan de helft van zijn races hier gewonnen’

Gasly krijgt excuses van Japanse vervanger

Pierre Gasly tekent handtekeningen uit.

Pierre Gasly tekent handtekeningen uit.

Pierre Gasly werd eerder dit jaar door Red Bull aan de kant geschoven en dit Grand Prix-weekeinde in Japan overkomt de Fransman hetzelfde. Zij het voor slechts één vrije training.

Pierre Gasly tekent handtekeningen uit.

Pierre Gasly tekent handtekeningen uit.

De Franse Toro Rosso-coureur wordt vrijdag tijdens de eerste ’oefensessie’ op de baan van Suzuka vervangen door de Japanner Naoki Yamamoto, die voor eigen publiek - in een door een Honda-krachtbron aangedreven bolide - zijn kunsten mag vertonen.

„Naoki heeft zelfs zijn excuses aangeboden”, verklapte Gasly op het thuiscircuit van Honda met een lach. „Ik heb hem verteld dat het helemaal niet erg is. Dit was al aan het begin van het jaar besloten. Hij moet gewoon van elk rondje genieten.”

Gasly is onder de indruk van de kwaliteiten van Yamamoto, die wordt ondersteund door Honda en regerend kampioen in de Japanse Super Formula en de Super GT. „Het is een aardige gozer en heel snel, heel getalenteerd.”

De oud-teamgenoot van Max Verstappen rekent op goede tijden van zijn Japanse vervanger. ,,Hij kent de baan van Suzuka beter dan wie dan ook op deze planeet, denk ik. Volgens mij heeft hij meer dan de helft van zijn races hier gewonnen. Toch heb ik hem een paar tips gegeven, aangezien een F1-bolide anders is dan een Super Formula-wagen.”