Sport/Voetbal
1377004791
Voetbal

’Zo kunnen we toch in teamverband trainen’

Voetbalclub Schalke 04 start groepstraining online

Schalke 04-trainer David Wagner

Schalke 04-trainer David Wagner

Een groepstraining zit er vanwege de maatregelen tegen het coronavirus voorlopig niet in, maar de Duitse voetbalclub Schalke 04 heeft een alternatief bedacht. De spelers volgen thuis het trainingsprogramma van de club. Dat doen ze op vaste tijden, terwijl ze een live-videoverbinding met elkaar hebben.

Schalke 04-trainer David Wagner

Schalke 04-trainer David Wagner

„Zo kunnen we toch in teamverband trainen, terwijl we niet in dezelfde ruimte zitten”, zegt trainer David Wagner. „Onze fysieke trainers leiden de trainingen. Zo kunnen ze iedereen in de gaten houden en oefeningen waar nodig optimaliseren.” De spelers kunnen elkaar ook zien en met elkaar praten.

„We willen natuurlijk zo snel mogelijk weer aan de slag op ons vaste werkplek: het gras”, zegt Wagner. „We onderzoeken alle mogelijkheden om dat onder de huidige voorzorgsmaatregelen te kunnen doen.” Net als in Nederland zijn ook in Duitsland groepstrainingen niet toegestaan om mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In de Bundesliga wordt in ieder geval tot 30 april niet gevoetbald. Schalke 04 staat op de zesde plek.