Nieuws/Sport
1378838
Sport

Tiger Woods kan het nog

Tiger Woods met zijn entourage.

Tiger Woods met zijn entourage.

Tiger Woods heeft een hoopgevende rentree gemaakt op de golfbaan.

Tiger Woods met zijn entourage.

Tiger Woods met zijn entourage.

De golficoon, de afgelopen jaren geplaagd door een slepende rugblessure, ging de eerste ronde van de Hero World Challenge op de Bahama's rond in 69 slagen, drie onder par. Het leverde hem de gedeelde achtste plaats op in de tussenstand.

Het was zijn eerste toernooi na bijna tien maanden. In april onderging de 41-jarige Amerikaan zijn vierde rugoperatie. Voor het toernooi liet de veertienvoudig majorwinnaar weten dat hij eindelijk pijnvrij is en hij noemde dat een verademing.

Woods oogde fit en zag er afgetraind uit. Hij had na twee holes al bijna twee birdies gemaakt en tekende op hole drie voor zijn eerste. Daarna noteerde hij nog eens vier birdies, maar ook twee bogeys. Met een tevreden glimlach stapte hij de baan af.

De voormalig aanvoerder van de wereldranglijst is zelf gastheer van het invitatietoernooi, waar slechts achttien spelers aan meedoen en het prijzengeld 3 miljoen euro bedraagt. De Engelsman Tommy Fleetwood, dit jaar de beste speler van de Europese Tour, leidt met 66 slagen (-6).