Sport/Tennis
1379607866
Tennis

Nederlander verder in dubbelspel Rotterdam

Haase boekt eerste succesje in Ahoy

Robin Haase in actie in Ahoy.

Robin Haase in actie in Ahoy.

Robin Haase heeft op de openingsdag van het ABN AMRO World Tennis Tournament de kwartfinales bereikt in het dubbelspel.

Robin Haase in actie in Ahoy.

Robin Haase in actie in Ahoy.

Met zijn Italiaanse partner Fabio Fognini versloeg Haase het Russische duo Karen Chatsjanov/Andrei Roeblev via twee tiebreaks: 7-6 (1) 7-6 (11).

Ook Jean-Julien Rojer bereikte de volgende ronde. Met zijn Roemeense partner Horia Tecau won hij in twee sets van de Griekse topspeler Stefanos Tsitsipas en diens compagnon Nenad Zimonjic uit Servië, 6-2 6-2.

Wesley Koolhof, met de Kroaat Nikola Mektic als derde geplaatst in het dubbelspel in Ahoy, vloog uit het toernooi. Koolhof en Mektic verloren de eerste partij op het centercourt van het Canadese talent Félix Auger-Aliassime en Hubert Hurkacz uit Polen: 3-6 6-7 (9).

Enkelspel

Haase doet net als Tallon Griekspoor ook mee aan het enkelspel. Beide Nederlanders hebben een wildcard gekregen van toernooidirecteur Richard Krajicek.

Haase treft woensdag de als vierde geplaatste Belg David Goffin. Ook de als eerste geplaatste Rus Daniil Medvedev komt dan voor het eerst in actie.

Griekspoor komt dinsdag laat in actie. De Nederlander is ingedeeld in de laatste partij op het centercourt. Griekspoor neemt het in de eerste ronde op tegen de Serviër Filip Krajinovic.

Griekspoor moet wachten tot de partij tussen de Pool Hubert Hurkacz en de als tweede geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas klaar is. Zij beginnen om 19.30 uur.