Sport/Tennis
1379915550
Tennis

Robin Haase uitgeschakeld

Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp één zege verwijderd van Wimbledon-debuut

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

LONDEN - Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp zijn nog maar één zege verwijderd van hun debuut op het hoofdtoernooi van Wimbledon. Beide tennissers wonnen woensdag hun partij in de tweede ronde van de kwalificaties van het grastoernooi van Londen. Robin Haase werd uitgeschakeld.

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Van de Zandschulp won in twee sets van de Turkse tennisser Altug Celikbilek: 6-2 6-3. In de derde ronde van de kwalificaties neemt hij het op tegen de Argentijn Marco Trungelliti. De winnaar speelt in het hoofdtoernooi.

Griekspoor had weinig te duchten van de Japanner Shintaro Mochizuki. De 24-jarige Noord-Hollander won met 6-0 6-1. Griekspoor neemt het in de derde partij op tegen de Brit Arthur Fery.

Haase redde het niet tegen Kamil Majchrzak. De Poolse nummer 112 van de wereldranglijst was als eerste geplaatst in het kwalificatietoernooi en won in drie sets: 6-7 (5) 7-6 (4) 6-4. Haase won de eerste set nog met 7-5 in de tiebreak, maar verloor de tweede tiebreak en kreeg op eigen service een matchpoint tegen op 5-4. Dat benutte de Pool.

Lesley Pattinama-Kerkhove heeft ook nog één zege nodig om het hoofdtoernooi te bereiken. De 29-jarige tennisster won in drie sets van de Australische Maddison Inglis (7-6 (0) 6-7 (4) 6-1). Pattinama verspeelde een break voorsprong in de tweede set, maar wist na 2 uur en 24 minuten met drie breaks in de derde set de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Ze neemt het in de derde ronde op tegen de Duitse Jule Niemeier.

Indy de Vroome werd uitgeschakeld in de tweede kwalificatieronde. De 25-jarige tennisster verloor in twee sets van Anna Kalinskaja uit Rusland: 6-3 6-2. Eerder op de dag strandde Richèl Hogenkamp in de eerste ronde van de kwalificaties.