Sport

'Extreme maatregelen nodig om Neymar te stoppen'

Door Van onze Telesportredactie

RC Strasbourg-trainer Raymond Domenech (l).

RC Strasbourg-trainer Raymond Domenech (l).

AFP

Het gepromoveerde RC Strasbourg neemt het zaterdag op tegen het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain.

RC Strasbourg-trainer Raymond Domenech (l).

RC Strasbourg-trainer Raymond Domenech (l).

AFP

Trainer Raymond Domenech hoopt dat zijn team Neymar in bedwang kan houden, maar weet dat het heel moeilijk wordt. De Braziliaan maakte in elf wedstrijd al negen doelpunten. 

De voormalig bondscoach van Frankrijk, is van mening dat extreme maatregelen nodig zijn om de duurste speler ter wereld af te stoppen. 

"Elke voetballer pakt een tegenstander op zijn eigen manier aan, maar als ik tegenover Neymar zou staan, dan zou ik constant kort op hem zitten. Ik zou hem laten zien wie ik ben, hem het leven zuur maken. Ik zou hem zelfs bijten", stelde de Franse coach, die betwijfelt of het genoeg zou zijn, op de website van RC Strasbourg.

De 65-jarige oefenmeester geeft zijn team sowieso weinig kans tegen de vedettes van PSG. "Winnen? Nee, dat is uitgesloten. Dat is echt een utopie." PSG staat er momenteel uitstekend voor in de Ligue 1. De ongeslagen Parijzenaars hebben tot op heden dertien wedstrijden gewonnen en slechts twee keer gelijkgespeeld. Een wereld van verschil met RC Strasbourg, dat zeventiende staat en sinds oktober slechts één overwinning boekte. 

Lees meer over