Sport/Tennis
1380898
Tennis

Krajicek 'heel blij' met komst Wawrinka

Tennisser Stan Wawrinka.

Tennisser Stan Wawrinka.

Stan Wawrinka doet in februari mee aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. 

Tennisser Stan Wawrinka.

Tennisser Stan Wawrinka.

De Zwitserse nummer 9 van de wereld zou vorig jaar ook meedoen, maar zegde toen kort voor de start van het evenement af met een blessure.

Wawrinka is de derde tennisser uit de top-10 die zijn deelname in Ahoy heeft toegezegd. Toernooidirecteur Richard Krajicek legde eerder de Bulgaar Grigor Dimitrov en de Duitser Alexander Zverev vast. Zij staan respectievelijk derde en vierde op de mondiale ranking.

Knieoperatie

In 2015 won Wawrinka, die Krajicek in de zomer van 2016 korte tijd als trainer had, het tennistoernooi in Rotterdam. Begin november hervatte de Zwitser na vier maanden afwezigheid de training. Wawrinka stond zo lang aan de kant wegens een operatie aan zijn linkerknie.

"We zijn heel blij dat ook Wawrinka naar het ABN AMRO World Tennis Tournament komt. Het is een fantastische speler die natuurlijk als winnaar van 2015 goed bij ons uit de voeten kan. Na zijn afwezigheid zijn we er van overtuigd dat hij fitter en sterker terug zal keren in februari", aldus Krajicek. Wawrinka won drie grandslamtoernooien, de Australian Open (2014), Roland Garros (2015) en de US Open (2016).

Naast Dimitrov, Zverev en Wawrinka doen in Ahoy ook de Russen Andrei Rublev en Karen Kjatchanov, de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, de Australiër Nick Kyrgios en de Nederlander Robin Haase mee. Het volledige deelnemersveld wordt de komende weken bekend.