Nieuws/Sport
1381655
Sport

Dramatische WTCC-kwalificatie Michelisz

Norbert Michelisz

Norbert Michelisz

Honda-coureur Norbert Michelisz staat vanwege een dramatisch verlopen kwalificatie voor een haast onmogelijke opdracht om nog wereldkampioen toerwagens te worden.

Norbert Michelisz

Norbert Michelisz

In de tweede sessie van de kwalificatie op het Losail International Circuit in Qatar kreeg de 33-jarige Hongaar met remproblemen te maken aan zijn Honda Civic, waardoor hij niet verder kwam dan de elfde tijd.

Betekenis

Dat betekent dat hij in de loop van vandaag in zowel de openings- als hoofdrace vanaf P11 moet starten, waar zijn concurrent Thed Björn met zijn Polestar S60 zijn voorsprong in het kampioenschap met twee punten wist uit te breiden naar 8,5 punt op Michelisz. Toch houdt de belager van de Zweed Björn de moed erin. "Alles zal wel een betekenis hebben, maar ik geef niet op. Je weet nooit wat er nog in beide races kan gebeuren”, zei de gedupeerde die werd getroost door zijn teamgenoten.

Voor het Castrol Honda Factory Team was er de schrale troost dat de Argentijn Esteban Guerrieri de pole pakte voor de Mainrace, waarin hij de voorste startrij deelt met Björn’s teamgenoot Nicky Catsburg. De Nederlander en de Fransman Yvan Muller, die als joker door het Volvo-team is ingezet, moeten de huidige WK-leider en hun team helpen de rijders- en fabrikantentitel veilig te stellen.

Coronel

In dat steekspel speelt Tom Coronel geen rol met zijn ‘verouderde’ Chevrolet Cruze. De WTCC-routinier start naast Michelisz tweemaal vanaf P12. De Amerikaan Kevin Gleason mag met zijn Lada Vesta dankzij de omgekeerde startvolgorde vanaf de pole in de Openingsrace beginnen.

Uitslag Q3: 1. Guerrieri (Arg) Honda Civic 2.00,893 (5 bonuspunten), 2. Catsburg (Ned) Volvo S60 2.01.307 (4), 3. Huff (GBr) Citroën C-Elysée 2.01,311 (3), 4. Björn (Zwe) Volvo S60 2.01,557 (2), 5. Muller (Fras) VColvo S60 (1). Q2: 11. Michelisz (Hon) Honda Civic, 12. Coronel (Ned) Chevrolet Cruze.