Sport

Cocu: 'Niet de intentie er een show van te maken'

Door Jeroen Kapteijns

Phillip Cocu

Phillip Cocu

ANP Pro Shots

PSV-trainer Phillip Cocu kan over een compleet fitte selectie beschikken voor de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam van zondag.

Phillip Cocu

Phillip Cocu

ANP Pro Shots

Er is Cocu veel aan gelegen om de acht punten voorsprong in stand te houden richting de topper tegen Ajax van volgende week. Die beladen wedstrijd mag zijn schaduw niet vooruit werpen, benadrukt de PSV-trainer. Alles moet in het teken staan van de confrontatie met Sparta.

"We hebben honderd procent focus nodig op elke wedstrijd. Als we dat doen, zijn we een moeilijk te verslaan team. Als we onze gedachten al laten gaan naar de wedstrijd tegen Ajax dan kan ons dat duur komen te staan. We moeten het goede gevoel vasthouden en heel gefocust toeleven naar de wedstrijd tegen Sparta. Wij moeten vanuit onze taak en discipline vol de strijd aangaan. Als we dat doen, hebben we de kwaliteiten om deze wedstrijd te winnen.”

Vermakelijke wedstrijden

Na drie zwaarbevochten overwinningen zou een ruimere zege zeer welkom zijn, maar Cocu durft daar geen voorschot op te nemen. "We willen ons publiek altijd wat bieden. Ik denk dat wij hele vermakelijke wedstrijden hebben laten zien. Als je als toeschouwer op de tribune hebt gezeten, heb je goede momenten gezien maar ook mindere gezien. Maar in ieder geval wedstrijden waarin veel gebeurt. Als technische staf hebben we wel eens gedacht 'het mag wat zakelijker'. Maar we gaan niet de wedstrijd in met de intentie om er een voetbalshow van te maken. Dat is net zo gevaarlijk als al bezig zijn met de volgende wedstrijd.”

Lees meer over