Sport/Voetbal
138293
Voetbal

Autobiografie Cruijff nadert grens 400.000

De autobiografie van Johan Cruijff.

De autobiografie van Johan Cruijff.

Volgens de Britse uitgever Pan MacMillan zijn er wereldwijd circa 400.000 exemplaren van de autobiografie van Johan Cruijff verkocht. In Nederland staat de teller bij uitgeverij Nieuw Amsterdam inmiddels op 220.000, terwijl in Groot-Brittannië 55.000 en Spanje 30.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan.

De autobiografie van Johan Cruijff.

De autobiografie van Johan Cruijff.

De rechten van het boek, dat tijdens de laatste weken van zijn leven werd opgetekend, zijn inmiddels aan 23 landen verkocht. Een woordvoerder van Pan MacMillan laat weten dat van achttien landen de officiële verkoopcijfers nog niet bekend zijn. Dit betreft onder meer China, Japan en de Verenigde Staten, terwijl de autobiografie in sommige landen nog moet worden uitgegeven. "Maar gezien de cijfers die we tussentijds uit landen als Frankrijk, Italië en de VS hebben ontvangen schatten we in dat er nog eens 70.000 boeken verkocht zijn. Daarom verwachten we binnenkort de grens van 400.000 exemplaren te passeren.”

In dat geval is de autobiografie van Johan Cruijff in z’n genre het best verkochte Nederlandse boek ooit. Op dit moment is dat ’Gijp’ met circa 350.000 exemplaren. Dit aantal werd overigens alleen in Nederland en België gehaald.