Sport

Koploper NEC haalt hard uit in Jupiler League

Door ANP

Jordan Larsson heeft gescoord.

Jordan Larsson heeft gescoord.

Hollandse Hoogte

NEC heeft vrijdag een klinkende zege geboekt in de Jupiler League. De koploper versloeg FC Dordrecht in de mistige Goffert met 6-0. Steeven Langil nam drie doelpunten voor zijn rekening, waarvan twee vanaf elf meter.

Jordan Larsson heeft gescoord.

Jordan Larsson heeft gescoord.

Hollandse Hoogte

Jordan Larsson opende al in de eerste minuut de score. De Zweedse zoon van oud-spits Henke Larsson tikte bij de tweede paal een voorzet van Sven Braken binnen. Het bleek de opmaat voor een makkelijke avond voor de Nijmegenaren.

Via twee treffers van Langil stond NEC bij rust al met 3-0 voor. In de tweede helft voerden Ferdi Kadioglu, Langil (met zijn tweede benutte strafschop) en invaller Anass Achahbar de score verder op.

Fier aan kop

De ploeg van trainer Adrie Bogers gaat fier aan kop met 36 punten uit zestien duels. Jong Ajax, dat niet kan promoveren, volgt NEC op vier punten. De Amsterdamse beloften boekten in Maastricht een overtuigende zege op MVV: 0-4. Kaj Sierhuis en Zian Flemming maakten allebei twee doelpunten.

SC Cambuur boekte in de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Marinus Dijkhuizen een zwaarbevochten zege op Telstar (2-1). De invallers Furdjel Narsingh en Ricardo Kip (strafschop) bezorgden de Friese ploeg van interim-hoofdtrainer Sipke Hulshoff in het laatste kwartier de winst in Leeuwarden.

Eagles zwalken

FC Den Bosch versloeg het zwalkende Go Ahead Eagles met 3-0, De Graafschap won met 1-0 van Jong AZ. Mart Lieder miste twee strafschoppen, maar bracht FC Eindhoven in de thuiswedstrijd tegen FC Oss daarna alsnog op voorsprong met zijn vijftiende treffer van het seizoen. Oss trok de wedstrijd in het laatste half uur echter naar zich toe: 1-3.

Lees meer over