Sport/Autosport
1384713
Autosport

Alfa Romeo gepresenteerd als nieuwe partner

Nieuwe coureur en kleuren bij Sauber

Charles Leclerc en Marcus Ericsson poseren voor de nieuwe bolide.

Charles Leclerc en Marcus Ericsson poseren voor de nieuwe bolide.

 De Monegask Charles Leclerc komt komend jaar namens het team van Alfa Romeo Sauber uit in de Formule 1. Leclerc, net twintig geworden, veroverde dit jaar de wereldtitel in de Formule 2, een van de voorportalen van de hoogste autosportklasse. Hij neemt het stoeltje over van de Duitser Pascal Wehrlein.

Charles Leclerc en Marcus Ericsson poseren voor de nieuwe bolide.

Charles Leclerc en Marcus Ericsson poseren voor de nieuwe bolide.

De Zweed Marcus Ericsson is de andere rijder voor Sauber. Ook zijn positie was onzeker; Ericsson was de enige rijder dit jaar die in elke grand prix uitkwam en geen enkel WK-punt veroverde. Niettemin mag de 27-jarige Zweed in 2018 aan zijn vijfde jaar in de koningsklasse beginnen. De Italiaan Antonio Giovinazzi behoudt zijn positie als reserve- en testrijder.

De komst van Leclerc werd zaterdag bekendgemaakt tijdens de presentatie van de samenwerking tussen het Italiaanse automerk Alfa Romeo en de Zwitserse renstal. Topman Sergio Marchionne van moederbedrijf Fiat-Chrysler, waar ook Ferrari onder valt, maakte de namen van de beide coureurs voor 2018 bekend. Leclerc en Ericsson mochten vervolgens de nieuwe kleuren en logo van het Alfa Romeo Sauber-team openbaren. De auto wordt wit met rood.

Alfa Romeo was eerder van 1950 tot 1988 aanwezig in de Formule 1, als constructeur en motorleverancier. In 1950 en 1951 pakte Alfa Romeo de wereldtitel met respectievelijk de Italiaan Giuseppe Farina en de Argentijn Juan Manuel Fangio. Sauber is sinds 1993 actief in de Formule 1. Dit jaar eindigde de renstal op de tiende en laatste plaats bij de constructeurs. De partijen gaan op strategisch, commercieel en technisch gebied samenwerken. Vooralsnog gaat Alfa Romeo niet de motor aan Sauber leveren.