Nieuws/Sport
1385394
Sport

Ongemak Abbingh om prijs beste speelster

Lois Abbingh

Lois Abbingh

Met een zuur lachje nam Lois Abbingh na afloop van de verloren wedstrijd tegen Zuid-Korea op het WK handbal de prijs voor de beste speelster in ontvangst. Die dankte de speelster van het Nederlands team aan haar riante score van elf doelpunten. ,,Ik had toch echt liever de wedstrijd gewonnen'', zei ze voor de camera van Ziggo Sport. ,,Maar we hadden het niet vandaag. Niemand leek wel zijn dag te hebben en ik heb geen idee waar het aan lag'', zei ze na de nederlaag van 24-22.

Lois Abbingh

Lois Abbingh

De opbouwspeelster van de Franse ploeg Issy Paris was de uitzondering. Ze gooide elf keer de bal snoeihard langs de keepster van Zuid-Korea. Haar eerste treffer was meteen een jubileumgoal, want het was haar vijfhonderdste in Oranje. "Dat motiveerde wel, moet ik zeggen.''

De vice-wereldkampioen - Nederland verover twee jaar geleden zilver op het WK - komt zondag alweer in actie, tegen China. "We moeten positief blijven, er is nog alles om voor te spelen. Als we van China winnen, zijn we deze wedstrijd weer vergeten'', aldus Abbingh.