Sport/Wielrennen
138720
Wielrennen

Froome ziet Tour-favoriet in Valverde

Alejandro Valverde en Chris Froome (r)

Alejandro Valverde en Chris Froome (r)

De Spanjaard mag dan 37 jaar zijn en in zijn loopbaan 'pas' één grote ronde hebben gewonnen, Chris Froome probeert Alejandro Valverde in de favorietenrol voor de Tour de France te duwen.

Alejandro Valverde en Chris Froome (r)

Alejandro Valverde en Chris Froome (r)

"Hij is geweldig in vorm dit jaar", is ook Froome opgevallen. "Ik kan alleen mijn pet maar afnemen voor de manier waarop hij tot nu toe heeft gereden. Hij is een coureur die altijd het hele jaar door een heel goed niveau vast kan houden, maar dit seizoen lijkt hij nog beter. Dat bleek ook maar weer in de klassiekers."

 "Hij staat er normaal gesproken altijd in de grote rondes en ik kan me voorstellen dat hij heel erg gemotiveerd naar de Tour komt, zeker ook omdat hij de Giro niet rijdt."

Denkt Froome dan ook dat het mogelijk is dat Valverde zijn goede vorm tot de zomer door kan trekken? "In 2013 hield ik mijn vorm vanuit de Ronde van Oman tot het einde van de Tour de France vast, dus ik zou niet weten waarom niet."

Bonusseconden

"Het hangt er vanaf wat de strategie van Movistar is in de Tour, maar als Valverde deze vorm vast kan houden, wordt hij dé te kloppen man in juli", aldus Froome, die de Ronde van Frankrijk al drie keer wist te winnen. "Als je met Valverde de laatste kilometer in gaat, weet je dat hij een enorme versnelling in huis heeft. Je wil niet met hem naar de finish. In de komende Tour zouden bonusseconden een grote rol kunnen spelen, omdat er niet zo veel bergetappes zijn."

Valverde won in 2017 onder meer de Ronde van Catalonië, de Ronde van het Baskenland, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In de Tour de France is de derde plaats van 2015 zijn beste resultaat. In 2009 won de Spanjaard de Ronde van Spanje. Zijn Movistar-ploeggenoot Nairo Quintana rijdt de Ronde van Italië komende maand wél. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen daarvan zijn voor de Tour.