Sport/Voetbal
13877640
Voetbal

Luuk de Jong meeste ervaring bij PSV in Champions League

Luuk de Jong.

Luuk de Jong.

AMSTERDAM - Slechts vijf PSV-spelers uit de huidige selectie waren van de partij toen de Eindhovense club in het seizoen 2018/2019 voor het laatst actief was in de groepsfase van de Champions League.

Luuk de Jong.

Luuk de Jong.

Het was geen bijster succesrijke campagne in een groep met FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. Alleen thuis tegen Tottenham en uit tegen Inter pakte PSV een punt. De overige vier duels werden verloren door het team van de toenmalige trainer Mark van Bommel.

Erick Gutierrez speelde vier duels, waarvan één als basisspeler, Cody Gakpo kwam slechts zeven minuten in actie in de Champions League, terwijl voor Mauro Junior en Armando Obispo speeltijd er helemaal niet in zat. De dit seizoen op het oude nest teruggekeerde Luuk de Jong speelde alle zes de groepsduels en liet daarin drie goals aantekenen.

Met 32 Champions League-wedstrijden achter zijn naam is De Jong de PSV’er met de meeste ervaring in het kampioenenbal. Zijn eerste Champions League-wedstrijd speelde hij al bijna twaalf jaar geleden als speler van FC Twente.