Sport/Voetbal
1389271621
Voetbal

Vitesse mist Riechedly Bazoer na rel

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer ontbreekt zondagmiddag in de belangrijke competitiewedstrijd van Vitesse tegen AZ. De middenvelder, die als voetballende man van achteruit aan zo’n sterk seizoen bezig is, is disciplinair geschorst door Vitesse-trainer Thomas Letsch.

Riechedly Bazoer

Riechedly Bazoer

Bazoer had op de zaterdagtraining een aanvaring met een ploeggenoot na twee harde overtredingen over en weer, waarna hij verbaal botste met trainer Letsch en aanvoerder Remko Pasveer. Daarop heeft Letsch besloten om hem disciplinair te schorsen. Dit bevestigen bronnen rond de club.

Het incident vertoont gelijkenis met wat vorig seizoen gebeurde onder trainer Leonid Slutsky. Toen kreeg Bazoer ruzie op de training met ploeggenoot Jay-Roy Grot, waarna hij verbaal de confrontatie zocht met Slutsky. Daarop werd Bazoer ook disciplinair geschorst. Later dat seizoen raakte Bazoer onder interim-trainer Edward Sturing zijn basisplaats kwijt.

Dit seizoen is hij onder Letsch uitgegroeid tot een van de sterkhouders van Vitesse en liep hij tot nu toe ook disciplinair in de pas. De oud-Ajacied is bezig aan zijn sterkste seizoen sinds zijn overrompelende entree bij Ajax zes jaar geleden en wordt door diverse clubs intensief gevolgd, onder meer door de Franse topclubs Olympique Marseille, Olympique Lyon en Lille OSC.

Groot verschil

Een groot verschil met het incident van vorig jaar is Bazoer nu direct berouw heeft getoond na zijn emotionele uitbarsting en na de training meteen zijn excuses heeft gemaakt, waar hij toen langdurig volhardde in zijn eigen gelijk. Op basis daarvan overwoog trainer Letsch hem toch te laten spelen tegen AZ en op een andere manier te straffen. Een deel van de spelersgroep vond echter dat Bazoer verbaal te zeer over de schreef was gegaan richting Letsch en dat er een schorsing op moest volgen. Daarop heeft Letsch besloten Bazoer disciplinair te schoren voor het duel met AZ.

Door de intensieve gesprekken van zaterdagmiddag is de lucht wel weer grotendeels geklaard. Bazoer zal na het weekeinde dan ook weer aansluiten op het trainingsveld, melden bronnen rond de club.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo