Sport/Wielrennen
138982
Wielrennen

Felline pakt proloog Romandië - LottoNL-Jumbo sterk

Fabio Felline

Fabio Felline

Fabio Felline heeft de proloog van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. LottoNL-Jumbo kwam prima voor de dag op het 4,8 kilometer lange, kletsnatte, vrij vlakke, maar bochtige parcours rond Aigle.

Fabio Felline

Fabio Felline

Felline was met 5.57 duidelijk de beste. LottoNL-Jumbo eindigde met Victor Campenaerts, Primoz Roglic en Koen Bouwman in de top van het dagklassement. De Belg werd vijfde, de Slowaak zesde. Bouwman was op de elfde plek de beste Nederlander. Kopman Robert Gesink zette 6.17 op de klokken neer. Een tijd waar veel klassementsconcurrenten niet aan kwamen.

Natnael Berhane in actie in het slechte weer in Romandië.

Natnael Berhane in actie in het slechte weer in Romandië.

Tom Dumoulin vertelde eerder al dat hij onder meer in verband met het vaak slechte weer niet van start ging in Romandië. De Limburger heeft grote plannen voor de Giro die op 5 mei van start gaat.

Chris Froome

Chris Froome

Chris Froome, die met 6.26 niet in de buurt van de toptijden kwam, had volgens zijn Sky-ploeg de risico's beperkt. De Brit verscheen dit jaar alleen nog in de Herald Sun Tour en de Ronde van Catalonië. De Tour de France is ook dit jaar uiteraard weer zijn grote doel.

Tejay van Garderen ging al snel na de start tegen de grond. De Amerikaan, die zich in Zwitserland voorbereidt op de Ronde van Italië, krabbelde snel weer overeind en vervolgde zijn weg op een nieuwe fiets. Hij verloor uiteindelijk 34 seconden op Felline. Zijn BMC-ploeggenoot Richie Porte was slechts een paar tellen sneller.

Richie Porte

Richie Porte

De Ronde van Romandië telt als vanouds veel bergen en eindigt zondag met en tijdrit over ruim 18 kilometer in Lausanne. Nairo Quintana heeft besloten zijn titel niet te verdedigen. Hij bereidt zich in Colombia voor op de Ronde van Italië.